Húsos rakott ezmegaz
2008.01.17. 09:00 Csuri / Bariildi
Darált húsra azért szükség van a húsos változathoz, de vega verzió is létezik - azt majd egy későbbi alkalommal.
Nekem most a darált húson kívül brokkolim és póréhagymám volt befagyasztva:
A darált húst egy kis sóval és borssal, forró, minimális olajon megpároljuk, sütjük, míg kb ilyen lesz:
Ezután egy kikent jénai tálba rétegesen lerakjuk. A kikenéshez vajat vagy margarint szoktak használni, de én csak egy kis olajat csurgatok bele és forgatom hogy szétkenődjön a falán mindenhol.
Ezután, kötőanyagként több minden jöhet szóba. Klasszikus a besamel mártás, de az lisztes és én igyexem minél kevesebb hízlalót belevinni, meg jobban is szeretem a tojásos-joghurtos maltert.
Ez úgy készül, hogy két pohár joghurthoz két tojást keverek és ráöntöm az egészre. Kicsit rázogatva lassan becsurog a résekbe.
Utána sajtot teszünk a tetejére, lehet szeletekben is, de lehet egy réteg reszelt sajtot szórni rá. Én többfélét szoktam rárakni, valamilyen füstölt is szerepel ezek között, ha van a háznál.
Már csak meg kell sütni a lerben (sütő), közepes lángon, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Addig a tojásos kötőanyag is összeáll, de persze a joghurt miatt levet is enged valamelyest.
Össze lehet állítani akár egy nappal előre és akkor sütni, amikor már kell, vagy a készet, illetve a maradékot is eléggé jól lehet melegíteni mikróban.
Ragozás:
A zöldségeknél eléggé széles a skála, amit használni lehet.
Csak néhányat említek ami hirtelen eszembe jut, illetve pár nyerő kombinációt:
padlizsán
tök
cukkini
ezek bármilyen kombinációja együtt
karfiol
brokkoli
a kettő együtt
kínai kel
kelkáposzta
zöldbab
stb.
engedjétek el a fantáziátokat!
Jó étvágyat!
7 komment
Címkék: póréhagyma egytálétel főétel brokkoli
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Dani Csaba 2008.01.22. 00:38:38
Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.06. 23:01:18
Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.10. 20:48:59
Scala 2008.03.12. 09:30:53
Írok, ha kipróbáltam!
És visszatalálok... ;-)
Csuri / Bariildi 2008.03.12. 21:14:51
szia! örülünk neked, hiogy olvasod, meg még tetszik is.
A visszarettentő képekért pardon - de hát a főzés időnként naturalista cucc :))
Ezt a rakott izét ha megcsinálod szívesen vesszük az észrevételeket, tapasztalatokat!
csur
Apám neve után Sándor 2009.12.10. 17:24:10
Ne szerénykedj! Kiváló képek ezek, a nyálam folyik össze. Szia!
Utolsó kommentek