Kell hozzá tehát pulykacomb filé, zöldborsó és kukorica (utóbbiak lehetnek fagyasztva vagy konzervből), valamint hagyma.
Egy magasabb falú tepsibe beleszórjuk a 3-500 gramm kukoricát, rápakoljuk a szeletekre-csíkokra felvágott pulykahúst, só, frissen darált tarkabors, majd rászórjuk a zöldborsót (egy üvegnyi vagy fél kiló fagyasztott), majd az egész tetejére a vastag szeletekre vágott hagymát, úgy hogy befedje az egész cuccost.
A hagymát kicsit megint sózzuk, és szereintem cayenni borsot szórunk rá, de itt mindenki szabadon engedheti a fantáziáját és olyan fűszert tesz rá, amit csak akar (provence-i keverék vagy akár csípős curry-s keverék is passzol hozzá imho).
Kb. másfél - két deci víz, fóliával jól letakarni és mehet a sütőbe. Közepes lángon párolódjon vagy egy órát, és kész is.
Ha később akarjuk csak megenni és újra kell melegíteni, az sem baj, sőt kivehetünk belőle és csak annyit melegítünk meg egy teflonyban, amennyi kell.
Ha valakinek hiányzik a sült íz, akkor a párolás után vegye le a fóliát, takarja be az egész hóbelevancot bacon szeletekkel és sütögesse addig amíg a tetején megpirul a bacon.
A munkaidő igénye 10 perc alatt van, ízre nagyon jó, a hús finom puha lesz benne és némi ízt is kap. Lehet mellé köretnek főtt tésztát, rizset vagy krumplipürét adni, főleg ha nem elég a mennyiség a potenciális éhes szájak számbavételekor...
Gyors, olcsó, és mégis villoghatsz, hogy "rendes ételt" főztél - mi kell még?
Utolsó kommentek