Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Húsvét - még egy kis vérengzés és rántotthús (x)

2008.03.17. 08:30 Csuri / Bariildi

Akik elolvasták, sőt túl is élték az ártatlan kisbárányok legyilkolászásáról szóló előző posztot, azok számára már semmilyen megrázkódtatást nem jelenthet a következő egyszerű paraszti fogás.

Az elolvasása, legalábbis:)

De ahhoz sem kell Drakulának lenni, hogy megegyük; a véres hurkában ugyanúgy vér van, csak kevésbé tudatosítjuk magunkban. Arra azért figyeljünk, hogy ha vérre fáj a fogunk, akkor az legyen nagyon-nagyon friss! És ezt nem poénból mondom!

Annak azért van egy kis pikantériája, hogy - Sanya szavaival élve - alig kell sózni, hiszen eleve sós... És abban is reménykedjünk, hogy a régi közmondásnak a gasztronómiában is igaza van: a vér nem válik vízzé!


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod! 

17 komment

Címkék: húsvét bárány hagymatokány bárányvér hagymatokány bárányvérrel rántott bárány

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr18383308

Benikuty 2008.03.17. 09:31:04

Mi 25-28 kg-s barikat gyilkoltunk szombaton, szám szerint hetet.
Szóval nagyon aktuálisak ezek a receptek, kár, hogy a vért a kutya ette meg:(

Dani Csaba 2008.03.17. 10:39:48

Pedig a vér isteni! Én most gondoltam át, hogy csak egyféle vér naradt ki, hagymásan (szoktam egy kis fagyasztott vágott paprikát beletenni). Na, hát ezt az egyet nem tudom, hogyan kéne pótolni. Benikuty! Legközelebb csatlakozom!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.17. 11:55:44

Benikuty,

ilyen nagy a család? Vagy üzletszerű volt a mészárlás?

Amúgy egészségetekre; a vért pedig sajnálhatjátok...

Benikuty 2008.03.17. 13:02:12

Nem üzletszerű:)
A Bűvös szakácson említettem a lehetőséget, aztán páran ráharaptak. Molnár B. Tamás pl. hármat kért.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.17. 14:04:49

Benikuty,

kösz a linket, nyálcsorgatva elolvastuk.

Mintha valami rozét is látni vélnék az egyik fotón; igen, alapesetben bárányhoz rozé dukál!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.17. 14:06:35

Igen, figyelmetlen voltam: írod is, hogy Dúzsi. Mi Bikalon ittunk a tavaly; meglepően jó volt!

Benikuty 2008.03.17. 17:30:39

hatáskésés elve: az csinál jó borokat, aki régóta jó borokat csinál. Dúzsi ilyen:)

Csuri / Bariildi 2008.03.17. 21:45:29

Benikuty,

tetszett a báránycombod - ha megengeded belinkelem amikor majd a napokban jön az enyém is....
A pácoláshoz is fogunk receptet közölni (Sanya is és én is, kicsit különbözőt).
Az én olajos pácomat itt is megnézheted:
kaja.blog.hu/2007/10/21/olajos_pac

hm.... nem akar linkké változni....
de akkor is ott van!!

Jó éjt

Benikuty 2008.03.18. 13:46:38

Csuri/Bariildi, kipróbálom!

Mentula 2008.03.29. 00:09:07

hát persze, Dúzsi maestro a szekszárdi rozékirály, ahogy magát szerényen nevezi, de igaza van. A vörösborai ottani viszonylatban középkategótia, de persze jobb, mint itt Kecskeméten bármi.

Benikuty 2008.03.29. 06:26:55

Mentula, Izsákon a Varga Bálint igen szép vereseket tud. F@szság, hogy a kunsági borok ihatatlanok! Mo. egy összefüggő borvidék.

Mentula 2008.03.29. 12:55:59

Ajjaj... én mint született szekszárdi ezzel NEM TUDOK, ÉS NEM IS VAGYOK HAJLANDÓ egyetérteni :) bizonyos talaj-kíma-domborzat kombó jót tud tenni a vinkónak. Igaz előítéleteim sincsenek, pl Frittmant már akkor lögyböltem, amikor még senki nem ismerte. De ez hosszú és bonyolult téma, emmeg nem borblog :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.29. 13:17:38

Két hete kaptam egy Frittmann rozét - bizonyisten nagyon ízlett, pedig nálunk a családban én vagyok a vörösbörös, Csuri a rozés.

Benikuty 2008.03.29. 14:59:19

Mentula, én egri

Mentula 2008.03.29. 17:24:16

Beni, akkor tudod miről beszélek :)

Benikuty 2008.03.31. 15:56:57

Tudom, Mentula:)
süti beállítások módosítása