Nagykedd van. Folytatódik húsvéti gasztronómiai versenyfutásunk a gyomorsavval és a röppenő idővel: túl vagyunk a barkaszentelésen, és remélhetőleg a kisbárány torkát is átvágta már egy bevállalós szomszéd vagy egy kicsit alkoholista juhász.
Mai kínálatunkban részletesen kitérünk a virágvasárnapi posztban felvillantott drob elkészítésének finomságaira (Té töredelmesen bevallja, hogy ő inkább azokat a húsételeket szereti, ahol felismerhetők a rostok), majd a biztató nevű bélpörkölt következik; ez utóbbival kapcsolatban ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy tejes bárány vékonybelét és bélgyökerét használjatok fel hozzá, vagyis olyan állatkáét, amelyik kizárólag csecsszopó volt a kivégzése előtt, azaz legelni még nem nagyon engedte a szomorú anyukája. Örömmel tölt el bennünket, hogy báránybélből nem csak teniszütő-húrt lehet készíteni, hanem meg is lehet enni.
Mennyivel értelmesebb felhasználás, Istenem...
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!
Utolsó kommentek