Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Boros egytálsültek

2008.10.20. 11:33 csurtus


Ildikó néni (azaz Sanya) ezúttal az egytálételek derűs és laktató, nem túl komplikált, de annál ízletesebb világába kalauzol el bennünket. Magánvéleményem (mármint Té magánvéleménye), hogy egy olyan étel, amelyben mondjuk sok csülök, rengeteg krumpli és sok-sok fokhagyma van, csakis nagyon finom lehet, függetlenül a rétegezés módjától.

Lássuk tehát a recepteket.


Olyan ételekről lesz szó, ahol nincs külön sült, külön köret, külön mártás. Egyetlen, mutatósan összeállított tálon felszolgálhatjuk a főétkezésnek szánt meleg vacsorát. Praktikus, hatásos és finom.

Készülhet  bármilyen, rendelkezésünkre álló fehér húsféléből: halból vagy majorságból, de fiatal disznócsülökből, esetleg oldalasból is. Főleg olyankorra ajánlom, amikor a vendégek érkezése előtt közvetlenül nincsen időnk meleg vacsora főzésére. Egy nappal előbb előkészíthető és tálalás előtt egy órával csak az előmelegített sütőbe kell helyezni és szép pirosra megsütni.

A sült alapját képező tulajdonképpeni köret is variálható, aszerint, hogy milyen húst szándékozunk használni, na meg a háziasszony fantáziájának függvényében.

1.) Halféleségekhez
(tengeri - fagyasztott vagy friss - halfilék: tok, viza, nagyobb hering, avagy édesvízi - csuka, harcsa, süllő, busa, ponty - filé) inkább a hagymás, zöldséges köret illik, párolt tésztával.

Az előkészület első lépése, hogy a felporciózott halat gyengén besózzuk, borsozzuk, majd (egy kis tálkába öntött ujjnyi olajban megforgatva) egy mélyebb edénybe, szorosan egymás mellé rakjuk és hidegre tesszük pácolódni, pár szem borókabogyóval vagy kardamonnal, három babérlevéllel.

Ezután előkészítjük a sült ágyául szolgáló köret alkotóelemeit:

- három-négy nagy, fehér (anyaországiaknak: vörös-) hagymát vékonyan laskásra vágunk, majd ugyanúgy járunk el félkilónyi húsos (zöld vagy piros) paprikával. Egy szál nagyobb sárgarépát is megtakarítunk és karikára vágunk. Ezeket egy teflon-serpenyőben kevés olivaolajban, gyengén megsózva, üvegesre pároljuk és félretesszük;

- fél liter vizet (egy leveskockával) forralni teszünk és ebben megfőzünk 20 deka, szélesre metélt száraz laskatésztát, kiskanál olajjal, és leszűrés nélkül hagyjuk, hogy a levet felszívja.

Mielőtt a tészta teljesen kihűlne és megdermedne, kenjük ki margarinnal a sütőbe illő, nagy méretű tepsit és az alján terítsük el első rétegként a főtt tésztát.

Erre rátesszük a hagymával párolt zöldségeket, majd ráhelyezzük a halszeleteket, kissé megnyomva, mintegy fészket készítve nekik a laskatésztás hagymában, egyenletesen az egész tepsi felületén. A pácoláshoz használt fűszeres olajat is ráöntjük.
Egy egész mosott citromot (héjastól!) vékony szeletekre karikázunk, két közepes nagyságú paradicsommal együtt. Ezeket ízlésesen elhelyezzük a halszeletek közötti hézagokba, 5 deka kimagozott zöld olajbogyóval megtűzdelve, menta- és lestyánlevelekkel díszítjük, majd - fóliával befedve - másnapig a hűtőszekrényben tároljuk. A fólia egyrészt megvédi a húst a kiszáradástól, másrészt a hűtőt a szagtól.

Másfél órával a tálalás előtt  kivesszük, eltávolítjuk a fóliát és ráöntünk 2 deci fehér bort, amelybe előzőleg feloldottunk egy kiskanálnyi cukrot, vagy amelyet szintetikus édesítővel (kb. 10 csepp) kissé megszelídítettünk.

Előmelegített sütőben középerős hőmérsékleten pirulásig sütjük.


2.) Majorsághúsokhoz (csirkemell, -comb, -szárny, -püspökfalat, vagy pulykamell, felsőcomb) inkább illenek a rántott burgonyából készült alapok, valamilyen húsos gyümölcskombinációval vagy gombával.

Ezeknek a soványabb húsoknak a sózásakor vékonyan bekenhetjük a darabokat mustárral, megborsozzuk; az ujjnyi pácolajat tartalmazó tálba (még
mielőtt a húsokat beleforgatnánk) tehetünk négy-öt felaprított, nyers fokhagymacikket. Ezután helyezzük letakarva a hűtőbe, miközben a rántott burgonyát ( paraszt burgonyaköretnek is hívják) elkészítjük .

Fél kiló mosott burgonyát héjastól főni teszünk. Amíg fő, két nagy fej hagymát teflonserpenyőben, kevés olajjal, sóval szép világos rózsaszínre pirítunk, majd félretesszük. A meghámozott főtt burgonyát 2 mm vastag karikákra vágjuk és a pirított hagymával összekeverjük. Ez lesz a sültes tepsi legalsó rétege.

Erre ráhelyezzük a pácból kiszedett húsokat (a tál egész felületére egyenletesen) és természetesen rácsorgatjuk a maradék mustáros-fűszeres páclevet is. A húsok közötti réseket kimagozott szilva- (esetleg beáztatott aszaltszilva) és őszibarack- vagy almaszeletekkel, kimagozott meggy-, vagy szőlőszemekkel tölthetjük ki, de őszibarack- és birsalmakompótból kiszedett gyümölcsöket is használhatunk.

Bár egyesek talán furcsának találják, de egy egész, nagy fej fokhagyma megtisztított fehér cikkeit egészben a gyümölcsök és a húsok mellé helyezhetjük. Kiváló ízharmóniát biztosít, akárcsak a helyette esetlegesen használt csiperkegomba-szeletek (lehet konzerv gomba is).

Sütőbe helyezés előtt öntsünk rá egy deci fehér bort és a gyümölcsös részekre helyezzünk apró vajkockákat (vagy margarint).

3.) Liba- vagy kacsamellhez, combokhoz, disznócsülökhöz vagy oldalashoz inkább illenek a káposztás-rizses köretek.

Ezeket a húsokat is úgy kell darabolni, hogy ne legyenek túlságosan nagy adagok. Ez a majorságnál és oldalasnál elég könnyen kivitelezhető. A csülköt sós, fűszeres, fokhagymás vízben ajánlatos egy kicsit előre főzni, hogy a csontról le lehessen fejteni a húst, és csak aztán feldarabolni. Ha a liba-kacsa fiatalságáról nem vagyunk száz százalékosan meggyőződve, azt is tanácsos kevés ételízesítős vízben egy fél óráig előfőzni, hogy a sült ne legyen kemény.

Sózás, borsozás után az (akár előfőzött) húsokat kenjük be a következő keverékkel:

- egy kiskanál mustár, egy kiskanál méz, egy kiskanál törött fokhagyma-pép, egy kiskanál morzsolt csombor (azaz borsikafű), két evőkanál olaj. Ezt követően pácoljuk legalább egy órán át hideg helyen, de ha másnapig áll, úgy csak még jobb lesz.

Közben főzzünk meg negyed kiló rizset, lehetőleg a húslével felengedve.

Pároljunk meg teflonban vagy egy vaslábasban másfél kilónyi édes, sarvalt (székely szó, jelentése: vékonyra gyalult, vágott. A szerk.) káposztát, kevés sóval és kiskanál kaporzölddel.

Most következhet a tál összeállítása: legalsó réteg a párolt káposzta, erre terítjük vékonyan a rizset, majd ezen helyezzük el egymás mellé (elég szorosan) a sütni való húsokat (a csülköt, mellette az oldalassal, vagy a kacsát, esetleg libát).

Sütőbe helyezés előtt negyed liter fehérborral felöntjük és szép pirosra, ropogósra sütjük.

43 komment

Címkék: egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr82722796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammy85 2008.10.20. 14:18:20

ha szabadna javasolnom a bor helyett a sört, és nemcsak aláönteni, hanem locsolgatni is - szerintem olyan ropogós semmitől nem lesz a libasült vagy a csülök bőre, mint a sörtől!

ekkerjoz 2008.10.20. 18:35:14

Baromfihoz nagyon jó a must, csak mondom, hadd pöfögjön.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.10.20. 19:01:30

No, ez a must nekem totál újdonság volt; köszi, ekkerjoz!

Sanya 2008.10.20. 21:35:16

Mindkét ötletet gyorsan elloptam! Köszönöm a javító-kiegészítést!

kicsikriszta 2008.10.21. 13:03:47

Bevallom, hallal nem tudom elképzelni (pedig látom hogy a fénykép ilyenről készült), kacsával vagy libával annál inkább!

ekkerjoz 2008.10.21. 16:16:20

Kedves Kicsikriszta,

ilyenkor, csukaszezonban kizárólag tepsis csuka készül, mondjuk én nem főzöm előre a laskát (kézzel gyúrt gyufatészta), hanem dúsabb lével öntöm fel sütés előtt, több borral. Egyrészt elvész a bántó csukaíz, másrészt fölveszi a szaft javát a laska.

A legegyszerűbb, egyben leghalízűbb akkor lesz, ha a sózott halat egészben helyezzük a zsírozott tepsibe szelt hagymára, betakarjuk szalonnával, oszt jónapot, megyen rája fehérbor (must), valami fejedelmi lesz.

SgtPepper 2008.10.22. 15:22:07

csak hazai citromot ne használjatok héjastól semmire, mert a sok tartósítószer és érlelő kemikália itt gyülemlik fel irtózatos töménységben!

Benikuty 2008.10.23. 07:42:24

SgtPepper,
termelnek hazánkban citromot?:)
Jó, csak élc volt, tudom, a sima boltira gondoltál, arra pedig igaz.
Aminek a héja élvezhető, azt arany árban adják, vidéken pedig még úgy sem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.10.23. 11:26:39

Hát limoncellót semmi esetre se készítsetek teszkós citromból:

csurtus.blog.hu/2007/10/03/olaszorszag_limoncello

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.10.26. 02:55:34

ÓÓÓÓÓ...
Nyálas lett a térdem. De jól néz ki.
Tényleg, csukaszezon van, lehet meni villantózni. meg kell bosszulni a tavalyi blamázst, Mikoris a fenekező szerelést kihúzva, annak ólmára rákapott fiatal csuka akkor engedte el a cuccost, mikor a kezemben volt. ha lett volna ott szák, elmondhatnám, hogy fogtam csukát:-((

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.10.27. 08:45:42

Pedig nem is vagy róka :-)

Apropó, Dorka: te horgászol?! No, ekkerjoz személyében máris lesz minimum egy szurkolód :-)

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.10.27. 16:11:09

Kérlekszépen, vérhorgász vagyok.
Csak halat nem nagyon fogok 15 centi fölött:-(

Itt van egy csomó csodás vadregényes Bodrogholtág, Sulc, Csizmár, Berek, Holtbodrog...

Berekben kapitális harcsák, amik minden kisebb halat megesznek.

Amúgy én vagyok a család csontifelszúrója, és világrekorder fűzfaág - akasztásban, dzsindzsás lapuba damilszakasztásban..
de imádom. És megsütöm a gyerekeim által fogott legkisebb halacskát is, még naphalat is ettünk.. Milyen büszkék voltak, hogy ők fogták a vacsorát..

Tök jó lenne valami horgászos oldal is, ahol kezdő-középhaladók tanulgathatnának..

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.10.27. 19:47:30

Dorka,

én csak egy horgászblogot ismerek

szalka.blog.hu/

de az ottani spílerek biztos segítenek tippekkel, hogy hol kell kezdő horgászblogot keresned...

És persze attól még maradhatsz a mi olvasónk is :-)

ekkerjoz 2008.10.28. 18:07:15

Kedves Dorka,

el vagyok itten bambulva, tessék egy weblap:

peca.hu/

és a blogok:

szalka.blog.hu/2008/09/18/pergetoblog_vendegoldal_2_0

Mi, a Szálka, nem valami nagy pecablogot akartunk, inkább pecás érdekvédelmet, mert az most nincsen.

Naphalat nem szabad bontani, mérgező a vére, nem részletezném egy gasztroblogon, milyen mellékhatásokra képes, de még vérmérgezést is okozhat, nem vicc.

Mikor naphalat, törpeharcsát, vagy más ikrazabáló halat fogok, ami nem ehető, agyoncsapom, és kidobom a parton valami bokorba, nem szabad őket visszaengedni.

Üdv:EJ

Benikuty 2008.10.28. 20:07:19

ez itt a béke szigete:)
a piaci törpeharcsát hová kell dobni?

ekkerjoz 2008.10.29. 13:32:34

Piaci törpe kell a halászlébe.
Azért nem szeretjük, horgászként a törpeharcsát, mert ivadékrabló, ikrát fal, de nem a sajátját, így aztán mértéktelenül felszaporodik, és nem lehet kiirtani, természetes ellensége nem nagyon van.
Persze, előfordul, hogy csak törpére horgászom, mert egyébként jóízű, de általában rosszkor eszi fel magát a csalira, és a bokorban végzi. Vízbe nem szabad visszadobni döglötten sem, valami kóbor róka meg örül neki.

Nem találtam a kifőzdén a csabai kolbászt.

Benikuty 2008.10.29. 21:03:29

EJ, mert még nincs kész.

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.10.30. 18:55:02

Törpeharcsából egyszer főzem alaplét. Kis más vegyes halacskákkal. életem legfinomabb halászléje volt.. Másnap kocsonya lett belőle, olyan sűrű volt és finom..

Hú, van már egy éve is, hogy egy jó halászlét ettünk..

Köszönöm a linkeket:))
Kissé kirázott a hideg a naphal mérgező vérétől. És mi megettük..Finom volt:) Még jó hogy nem állt bele senki kezébe a szálkája.. Törpeharcsa tüskéjétől viszont már volt a fiam keze durván begyulladva, orvoshoz is kellett menni.

Most majd'meghalok egy kis halászléért, esetleg avokádóért rozskenyéren.. Éhes vagyok emberek, de ilyenkor már nem eszem.. Vagy mégis... Halból csak füstölt sprotni van itthon, asszem jól felbontom, és betúrom citrommal..

mdorka 2008.10.30. 19:12:02

És most még jól oda is kattintottam Joz káposztás oldalasos receptjére is..

pedig ez a nap úgy indult, hogy még kalácsból is kósert sütöttem, mindenre odafigyelve:-))

Meg a gépet sem akartam bekapcsolni.

SZÉP HÉTVÉGÉT!

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.10.30. 19:50:00

El vagyok tévedve... Ma még csak csütörtök..
Minden azzal kezdődött, hogy Őszi szünet van a suliban, én is itthon vagyok a héten,összefolytak a napok Sőt, egy nappal hamarabb jött a kukásautó....
Teljesen azt hittem hogy péntek van(kalácsot is hamarabb sütöttem egy nappal)

Ezt benéztem...

nem baj, azért szép hétvégét:-) és bocs a sorozatideblogzásért:-)

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.10.30. 22:42:57

Ugyan, Dorka, veled együtt izgultuk át a naptár fejreállását :-)

Szép hétvégét, jó pihenést és kellemes falatozgatást (egy-két korty finom borral vagy kinek-kinek amivel jólesik) neked és úgy - en bloc - mindenkinek!

Mentula 2008.10.31. 22:53:43

Kedves Csuri& all. Holnap magamra vállaltam A csülök pékné módra elkészítését :))) Főztem már sokmindent, de ezt még nem, és délelőtt egyedül leszek. Ráadásul az egyik kedevnecem.

Az eddigi kutatásaim szerint előfőzőm a csülköt egyben, baérleveles, fokhagymás, egészborsos kakukkfüves - netán fehérboros - lében. Majd mehet a tepsire, krumpli- és hagymaágyra.

A szakértőkhöz intézett kérdések:

- Ha előfőzöm, akkor is lehet ropogós a bőre? Mit tehetek még ennek érdekében?

- Igaz az, hogy a sütőben már nem jó lefedni, alufóliázni az előfőzés után?

- A krumplit nem köll előfőzni?

- Több helyen ettem olyat emlékeim szerint, hogy szalonna is volt a cuccban. Ez lehetett csülök pékné módra?

Segítsetek, segítsetek, segítsetek!

ekkerjoz 2008.11.01. 08:18:08

Kacsasütőbe tessék szelni szalonnát, arra kerül a krumpli nyersen, rá kerül a csülök, csont nélkül, köré a negyedre vágott hagyma. Fel kell önteni ízlés szerint a csülök főzőlevével, mehet a sütőbe. Nem kell letakarni, de nagyon alacsony lángon sütni.
Megpirul a bőr, ropogós is lesz.
A főzőlébe nem kell bor, kakukkfűvel nagyon óvatosan, a többi stimmel.

Mentula 2008.11.01. 08:36:20

Kösz, maestro! Így mán csinálom is.

Ugyan kacsasütőnk nincs :)

ekkerjoz 2008.11.01. 12:09:37

Majd valami fotót kéne ám küldeni, hogyan sikerült.

Mentula 2008.11.02. 00:41:56

Hmmm. És tényleg megpirult, és ropogott, meg minden. A csontot nem vettem ki, nem akartam túlbonyolítani :) M-né volt oly drága, hogy dinsztelt némi kapusztát hozzá, én meg elugrottam kivételesen sörért... Ilyenkor mindig elbizonytalanodok, hogy melyik érzékünk kényeztetése jár nagyobb örömmel :)

És persze Csurinak is köszönet, mint ihletadónak. Amúgy a novembert a csülök havának neveztem ki, jövő héten csülkös bableves leszen.

kepfeltoltes.hu/081102/003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/081102/cs_l_k_2.0_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.11.02. 01:20:31

Ez igen!

Egésség! És köszönöm, hogy nem bort ittál mellé :-)

ekkerjoz 2008.11.02. 13:41:50

Szép fotók, jól fest. A főtt csülökből azért vesszük ki a csontot, hogy felnyitva szétterüljön a krumplin, vagy a másik módszer, egyben hagyni, de a csont helyére kerül egy darab füstölt kolbász.
(De ilyenkor még "kemény" a csülök, általában csak télen, fagyban szoktuk kívánni, most tejfölös krumplileves járja, túrógombóccal, amire szalonnakockákat pirítok. Azután locsolom tejfellel, és hintem cukorral.)
Azt tudjátok, miért "Pékné módra" készül?

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.11.03. 13:40:16

Én tudom, de csak talán, kíváncsi vagyok, jól tudom e.
A "jóasszony módra" címkéjű kajákkal viszont úgy vagyok, távozzanak tőlem .
Jóasszony módra készül= gyakorlatilag egész napos pacsálás, ragacsolás, másik nap egész napos mosogatás.

ekkerjoz 2008.11.03. 15:08:04

Én sem tudom, mi az, hogy Pékné módra, de idegesít, és senki nem akarja megmondani. És ez nagyon fáj.
Van libacomb Pékné módra, madártej is, tehát nem a hagyma az egyetlen ismérv.
De akkor mi?
Lehet, hogy sima vezetéknév, mint a Wellington, vagy Sztroganoff? Vagy az Újházy?
Nagy talány ez, kérem.

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.11.03. 15:26:36

Tipp:
régen a pék reggel hajnalban megsütötte a kenyereket, és ott maradta hatalmas felfűtött kemence. Szerintem a pékné ezt kihasználva jól belerakta az előre összerakható sokáig lassan pöszörgést igénylő cuccokat a kenyerek után, és akár mehetett is dolgára. Itt pl régen( háború előtt) csomóan a pékhez vitték az előre összerakott sóletjüket péntek reggelente, délután csak érte kellett menni. Elpöszörgött magának 20-25 sóletes edény egyszerre.
Ebbe az elképzelésembe viszont a madártej nem illik...
Szóval szerintem a lassú tűzön sokáig, keverés nélkül készülő kaják a pékné módrasiak.

Benikuty 2008.11.03. 18:18:41

Dorkánál a pont szvsz.
Lusta voltam leírni:)

Mentula 2008.11.03. 22:57:20

Ehh, ezek a régiek csogálatosan praktikusak voltak.

ágika 2008.11.04. 07:48:26

Áll a must a hűtőben és nem issza senki, hétvégén nekiugrunk kis majorsághússal (ezt a kifejezést most hallottam először, de nagyon tetszik).

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.11.04. 22:25:34

Dorka,

a "pöszörgés" szó miatt fogadd egyértelmű és tiszteletet kifejező elismerésem + egy puszit, ha meg nem sértelek!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.11.04. 22:26:41

ágika,

micsoda egy család a tiétek, hogy a must csak ott áll és nem issza senki..!

:-)

ágika 2008.11.05. 21:41:45

A must alkoholmentes azért marad meg, megvárjuk amíg átalakul, úgy hamarabb elfogy.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.11.11. 23:35:32

A must átalakulásában Mentula kolléga a legilletékesebb.


Apropó: éljen Márton püspök, éljen az új bor és a libasültek:

lemil.blog.hu/2008/11/11/szent_marton_1


És persze emlékezzünk az első világháborút követő békekötésre is, még akkor is, ha számunkra nem volt tele örömködéssel:

nemfelejtjuk.blog.hu/2008/11/11/kitekintes_1_0

ágika 2008.11.12. 20:38:36

A végén boros-szőlős-pároltkáposztát csináltunk a libacombhoz, a must meg tovább árválkodik.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.11.13. 22:09:14

Szőlős-pároltkáposztás?!

Nocsak, nocsak... Egy kicsit bővebben, ha lehetne...

Czegő Teréz 2008.12.05. 02:07:10

Drága Sanya,még hány kilót szeretnél rám tenni?
Annak idején Te tartottál életben, most az ellenkezőjét akarod? Csak az olvasástól híztam néhány tonnát. Vicc volt(dekát)!De akkor is Te főzöl legjobban.

Sanya 2008.12.09. 19:24:47

Köszönöm a szakértő elismerését !
Én sem a szagától szoktam hízni...
süti beállítások módosítása