Viki bácsi a szerecsendiós posztnál kommentelve megemlítette, hogy salátaöntetben is használja ezt a fűszert (és mégsem hallucinál tőle :))
Most elküldte nekünk a saláta képes leírását is, íme:
Ami kell hozzá: két érett pomela, két-három érett (azaz puha, de nem feketedő) avokádó.
Megtisztítjuk a héjától a pomelát és meghámozzuk az avokádót, félbevágjuk, kivesszük a magját.
Megtisztítjuk a pomelát a belső fehér hártyáktól.
Felszeleteljük az avokádót (keresztbe), és egy külön edényben két kanál joghurtból, két kanál könnyű majonézből öntetet kavarunk, ízesítjük egy kanál szójaszósszal, borssal, és frissen reszelt szerecsendióval.
Kevés szerecsendiót tessenek reszelni és feltétlenül megkóstolni, mert ha túl sokat teszünk nem jó; utána még lehet tenni, de kivenni nem lehet! Tálaljuk.
Mindenki vesz a salátás tányérjára az avokádóból és a pomelából, majd ízlés szerint tesz rá az öntetből.
Rendszerint előételnek fogyasztjuk. Jó étvágyat!
P.S. Saját receptem és fényképeim, a pohar vizespohár, nem snapsznak való :))
Szeretettel, Viki Bácsi
Utóirat Csuritól: lévén, hogy pomelót (pomelát) itthon még nem olyan gyakran lehet kapni, szerintem vörös húsú grapefruittal is meg lehet csinálni! Ki fogom próbálni.
Utolsó kommentek