Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

GA

Főtt nyelv (x)

2007.12.16. 09:15 Csuri / Bariildi

Hát ez aztán egyszerű lesz - ígérem -, mint a barlangrajz. Nincs olyan ember, aki ne tudná elkészíteni. Finom, olcsó; mi kellhet még? Napjainkban, a mindenféle, ismeretlen összetételű felvágottak korában, amikor egy virsli vagy szalámi eredeti alkotóelemei olyan homályba burkolóznak, mint a Coca Cola receptje, egy színtiszta, azonosítható húsdarabot az asztalunkon, majd a tányérunkon tudni: kész felüdülés. A dolog lényege: veszünk nyersen sertésnyelvet, megfőzzük, majd megesszük, melegen vagy hidegen.

A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

4 komment

Címkék: felvágott előétel sertésnyelv főtt nyelv hidegétel

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr36257186

Dani Csaba 2007.12.16. 19:25:10

Gyerekkorom egyik kedvence volt a vadas marhanyelv. Rejtély, hogy a nagy hiány közepette, hogy lehetett otthon rendszeresen kapni, de tény: kampóra felszúrva ott lógtak a hentesnél a maguk 50-60 cm-es valóságukban. Egy olyanból, amelynek a tövét nem faragták "szépre", hanem minden cafrang rajta volt, egy egész család ünnepi ebédje kikerekedett. Annak a fehér bőrét egy idő után rajta hagytuk, mert főleg ha a kora az én mostani koromhoz közelített érdes volt, de alatta ragacsos zselatinos, isteni. (Karikákra vágtuk). És most jöjjön a rettenetes beismerés: legjobban csőtésztával szerettem, amit megtocsogtattam a vadasmártásban...

tistedur 2007.12.16. 19:51:34

hidegen,vajaskenyéren,tormával :)nálunk ez a módi :)

Dani Csaba 2007.12.16. 20:54:32

Hm... jól hangzik. Anno a disznónyelv mindig a disznósajtban végezte nálunk.

ősi homár ritkaság ez nálunk 2007.12.20. 02:11:41

Kicsit ecetesen megfőzni, babérlevél, (fok)hagyma, miegymás
és paradicsommártás, és krumplisaláta
Sajnos a családom nem ettől a poszttól fogja mexeretni, fotózva ha lehet még randább!!:)

jaja húsvétkor sonkát nem lehetett kapni, de füstölt marhanyelvet igen! meg is szerettem ebből kifolyólag