A képek hiányát pótolja a fantáziátok - illetve készítsétek el, fényképezzétek le, és jöhet.
Bemutatom, ígérem!!
HOZZÁVALÓK:
· Hat darab disznóvese
· 200 gr vékonyra szeletelt vákumba csomagolt húsos „Bacon” szalonna
· Kis üveg kapri bogyó
· Egy nagy fej fokhagyma
· Szárított majoranna, 2 kávéskanálnyi
· Fekete darált bors 1-2 kiskanál
· Só 1 kiskanálnyi
· 1 deci vörös vagy fehér bor
· 2 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
· A vesék nagyobbik domborulatán éles késsel kis bevágást ejtünk, a vesét kívülről borító vékony, hártyaszerű tokot lefejtjük, egészen a homorú rész közepén levő vesemedencéig, ahol egy fehér, rostosabb szövetcafat látszik.
· A veséket ugyancsak a legnagyobb domborulat mentén kettévágjuk. Az így nyert félvese belső felületén a vesemedencének megfelelően világosabb, rostosabb részt éles késsel vékonyan kimetsszük és eldobjuk, mert még a macska sem eszi meg.
· A megtakarított fej fokhagymát préssel pépesítjük, vagy nagyon apróra zúzzuk-vágjuk, ha nincs ilyen kis présünk. Hozzákeverjük a sót, borsot, majorannát, esetleg pár csepp olajat, hogy jól kenhető legyen
· A fél veséket egyenként egy-egy szelet szalonnára helyezve belülről megkenjük a fokhagyma péppel, megszórjuk kapribogyóval és felgöngyölítjük, fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük
· A két kanál olajat teflonsütőben előmelegítve, a göngyölegeket szorosan egymás mellé helyezve fedő alatt sülni tesszük.
· Kevés pirítás után megfordítjuk és az apránként hozzá adagolt borral puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
TÁLALÁS:
· Azonmód frissen tálaljuk, nyers káposztacika szeletekkel és barna kenyérrel.
Bánatában rám hagyományozta a receptet. Azóta kipróbáltam és igazat adok neki!
Elárulom, hogy a maradékot kevés boros vízzel másnap a mikróban újramelegítettem és párolt rizzsel körítve is felséges volt, meglocsolva az illatos barna mártással.
Utolsó kommentek