Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

GA

Avokádó-pomela saláta

2009.10.25. 18:09 Csuri / Bariildi

Viki bácsi a szerecsendiós posztnál kommentelve megemlítette, hogy salátaöntetben is használja ezt a fűszert (és mégsem hallucinál tőle :))

Most elküldte nekünk a saláta képes leírását is, íme:
 

Ami kell hozzá: két érett pomela, két-három érett (azaz puha, de nem feketedő) avokádó.



Megtisztítjuk a héjától a pomelát és meghámozzuk az avokádót, félbevágjuk, kivesszük a magját.



Megtisztítjuk a pomelát a belső fehér hártyáktól.



Felszeleteljük az avokádót (keresztbe), és egy külön edényben két kanál joghurtból, két kanál könnyű majonézből öntetet kavarunk, ízesítjük egy kanál szójaszósszal, borssal, és frissen reszelt szerecsendióval.

Kevés szerecsendiót tessenek reszelni és feltétlenül megkóstolni, mert ha túl sokat teszünk nem jó; utána még lehet tenni, de kivenni nem lehet! Tálaljuk.



Mindenki vesz a salátás tányérjára az avokádóból és a pomelából, majd  ízlés szerint tesz rá az öntetből.

Rendszerint előételnek fogyasztjuk. Jó étvágyat!

P.S. Saját receptem és fényképeim, a pohar vizespohár, nem snapsznak való :))

Szeretettel, Viki Bácsi

Utóirat Csuritól: lévén, hogy pomelót (pomelát) itthon még nem olyan gyakran lehet kapni, szerintem vörös húsú grapefruittal is meg lehet csinálni! Ki fogom próbálni.
 

2 komment

Címkék: saláta öntet avokádó pomela

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr521474327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2009.11.14. 00:26:30

Mi is megcsináltuk és csúcsszuper lett!!! Igaz, én tettem bele még egy mangót és két cukkinit is.

Ajánlom mindenkinek!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2011.04.29. 15:30:05

Régebben volt itt egy avokádó krémleves, az hová lett?