Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Sajtos/túrós galuska (x)

2010.08.31. 22:00 Csuri / Bariildi

Ez egy egyszerű trükk, amivel villoghatsz és feldobhatod a leghétköznapibb leveseket is.

Zárójelben, és szerénytelenség nélkül: levesben jó vagyok :)

Kell hozzá: telemea.

Oké, tudom hogy uncsi, de akkor is ez a balkáni sós-kemény-fehér túró (vagy sajt??) a legjobb hozzá, de nem kell elkeseredni, mert addig is amíg a blogolvasó tömegek nyomására elkezdem a telemea importját és nagybani árusítását, lehet bele mást is tenni.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

7 komment

Címkék: levesbetét galuska

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr39166481

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2010.09.01. 13:34:08

Óh, micsoda véletlen, pont tegnap túróztam a nokedlit :) Mindenesetre valóban remek találmány a turbózott galuska is! Speciel én pont úgy szeretem, ha "félresikerül", azaz jó nagy galuskák, főzelékesedett leves. :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.09.01. 15:54:34

@MuellR:

Tudhatnád, hogy nincsenek véletlenek! A látszólagos egybeesések mögött mindig ŐK állnak. ŐK, akik még a túrós nokedlikben is otthon vannak :-))

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2010.09.01. 18:29:14

@csurtus: :D:D:D Cselezzük ki Őket! Holnap lecsót fogok főzni!;)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.09.01. 21:11:16

Én csak örülök, h Csuri időt talált egy újabb posztra :) Étvágyam az lenne :)

rozsdafarku 2010.09.02. 09:56:54

Na, most megint mehetek bevásárolni.A főzés úgyis tervezve volt.Mire hazajön az asszony, kész a meglepi-vacsora.
Kösz az ötletet, a leírást!

csetel 2010.11.04. 11:11:26

Sziasztok!

Bocs, hogy belekotyogok - (amúgy rég óta olvaslak élvezettel), de tudomásom szerint a gomolya nem a burdufnak felel meg, hanem az ún. cas-nak (román s-sel írva).
A burduf juh tejtből készül, és vagy bendőben, vagy fenyőkéregben érlelik, ráadásul sós, olyan szlovák brindza jellegű.
Míg a cas, vagy gomolya tehéntejből készül sajtféle.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.11.29. 23:22:48

@csetel:

A caș a gomolya (vagyis a burduf) elkészítésének egyik állomása. A kész cașt darabokra vágják, 24-48 órára hidegvízbe áztatják, majd kicsavarják, sóval jól összedolgozzák és kész is a burduf...

Caș készülhet juh- és tehéntejből, sőt kecsketejből is, hiszen nem más, mint egy friss (még "nyers") sajt.