Kedves olvasóink! Nagyhéti ünnepi sorozatunk következik, amit - valódi családi vállalkozásként - hárman jegyzünk: Ildikó néni (aka Bárányi Sanya) adja az alapanyagot és a receptek jelentős részét, Csuri a fotókat, valamint a saját receptet, Té pedig... mit is ad Té? Szóval ő is megpróbál hozzátenni valamit a közöshöz, maradjunk ennyiben.
Az első részben a majdani báránysült alapanyagát, magát a bárányt, s annak erdélyi/partiumi előkészítését vesszük górcső alá. Hiszen mi is lehet virágvasárnap felemelőbb téma, mint ártatlan bárányok lemészárlásáról írni? Té hiányolja ugyan a realista fotókat, de Csuri szerint borzasztó lenne. Sebaj, kitartás: legközelebb (mondjuk disznóvágásos időszakra) lesznek véres felvételek is.
Viszonylag kevés olvasónkról tételezzük fel, hogy juhnyájjal rendelkeznének, és azok sem lehetnek túl sokan, akik magát a bárányt bégetve, ártatlan szemeivel és nyüszítő-reszkető hangjával súlyosbítva kapják meg, hogy rituálisan megfosszák zsenge életétől. Ettől függetlenül zsidó-keresztény gyökereink és európai identitásunk szerves része a báránygyilkolás - igenis tessék elolvasni!
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!
Utolsó kommentek