Azoknak, akik szeretik a halat.
Volt itt már halbontás, ikra kiszedése és hasonló naturalizmusok, ez most nem olyan. Úgy kezdődik, hogy vegyél elő egy zacsit a mélyhűtőből, amelyben egy kilónyi fagyasztott tengeri halfilé zörög.
Például ilyet:
Nem kell kifagyasztani, mert akkor szétmállik. Csak fel kell vagdosni kisebb darabokra:
Azonkívül, hogy tojásrántotta alapnak is kitűnő, levesekbe, szószokba, sült húsokra is jól használható.
A fokhagyma ugyanonnan került ki (ezt is tartok egészben lefagyasztva):
Miután a halhoz a savanykás íz is passzol, ezúttal 'bors' leveskockát tettem bele, amit a Knorr talált ki Romániában, de itthon nem kapható - elvégre senki nem tudná, mit csináljon vele. A "bors" a csorba alapanyaga, de erről majd még ejtünk szót egy csorba (ciorba) poszt alkalmával, most lássuk mi van a hallal, illetve az alapjával:
Mint ahogy gyömbérből is sokkal több van benne, mint ép ésszel gondolnátok. Megpróbálom megsaccolni: kb. 80-100 gramm. Az gyömbérből rendkívül sok!
Tudjátok milyen íze van?
Nem, nem a Schweppes ginger íz, hanem eléggé CSÍPŐS, az illata pedig annál is erősebb.
Persze ezt is lehetne apró kockákra vágni, mások szerint reszelni (de ezt nem javaslom, mert eléggé rostos, macerás a reszelgetés).
Mikor összefőttek az ízesítők, akkor mehetnek bele a haldarabok:
Fedő alatt párolom csendben, amíg a halak kifagynak és átpárolódnak (gyorsan megy).
Ezután két-három evőkanál lisztet elkeverek hideg tejjel egy tányérban és ráöntöm. Ezzel muszáj kicsit kavargatni, mikor elkezd rotyogni, mert a sűrűsödő massza odakap, ha nem.
Nekem ilyenre sikerült:
Főtt tésztával, rizzsel, nokedlivel, vagy csak úgy, magában is nagyon jó.
Utolsó kommentek