ILLUSZTRÁCIÓ A HAL FELBONTÁS ÉS DARABOLÁS TECHNIKÁJÁHOZ
A Hideg halétel olajbogyóval c. posztban leírt haltakarítás, felbontás és darabolás jobb megértését céloznák azok a fotók, melyeket egy két kg.-os friss csuka főzési előkészítése közben sikerült készítenem.
(A naturalista ábrázolás ellenzői, gyengébb idegzetűek és vegetáriánusok számára nem ajánlott... Na jó, én szóltam! Csuri)
A kibelezett és kopoltyujától megtisztított hal másik oldala.
A fej és farok levágása után a hal törzsének felszeletelése: a hasi vékony oldalrész leválasztása és darabolása.
A megmaradt hátoldal szeletelése.
A HALFELBONTÁSI MŰVELET IGAZI MEGLEPETÉSÉT A HAS KÉT OLDALÁN DOMBORODÓ FÉL KILÓNYI IKRA JELENTETTE.
Ezt külön tálban fényképeztem És jó alkalom az ikrasaláta elkészítésének bemutatásához, egy külön posztban.
Utolsó kommentek