Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Padlizsánleves

2008.02.07. 07:44 Csuri / Bariildi

PADLIZSÁNLEVES

Ajánlás: Viki „bácsinak”

Galambos Viktor, blogunk kedvenc Viki „bácsija” egy ilyen című elbeszélésében enyhe megvetéssel szemlél egy tengerre vetődött keletnémet házaspárt, akik a padlizsánból éppen levest próbálnak készíteni, mert a vinetesalátát mint olyant nem ismerik. Persze a finom új receptből tartós barátság szövődik.

Nos innen a kihívás, megmutatni, hogy a padlizsánból hasonlóan finom leves is készíthető. Mi rendszeresen esszük, amikor szezonja van.


 

Egy nagy fej hagymát hámozás után egészen apróra vágunk és 3 literes lábasban annyi olajjal, amennyi elfedi a lábos alját, párolni tesszük, egy kiskanálnyi sóval.

Közben két közepes nagyságú padlizsánt inox késsel (hogy ne feketedjen!) vékonyan meghámozunk, majd vágódeszkán (lapítón) 1.5 x1.5 cm-es kockákra daraboljuk, és a már fonnyadó hagymával tovább pároljuk, amíg a belőle kiereszkedő víz elapad.

Akkor púpos kanál liszttel megszórjuk, összekeverjük és két liter hideg vízzel feleresztjük, felforraljuk. Kevés Knorral, vagy hasonló ételízesítővel dúsítjuk, amennyit a sóssága enged. Két evőkanál citromlevet vagy balzsamecetet teszünk hozzá. Friss petrezselyemzölddel és kaporzölddel, esetleg tejföllel tálalható.

Változatok: Aki nem fél a kalóriáktól, egy tojásból és lisztből kevert csurgatott tésztával, vagy  apró-galuskával dúsíthatja.

Ha csak egy padlizsánunk van, kis cukkinivel vagy főzőtökkel is lehet szaporítani.

3 komment

Címkék: leves padlizsán vinete

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr42321456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIKI BACSI 2008.02.14. 11:48:14

Koszonjuk a receptet , ki fogjuk probalni.

Kiránduló · http://www.setafika.hu 2009.04.27. 21:45:39

Kipróbáltam, nagyon finom volt!
Annyit módosítottam rajta, hogy az elején (a padlizsán lérefőzésekor) tettem bele egy kis szerecsendiót, a végén meg lötty bele egy kis Worcestershire-szószt.

Nagy sikere lett!
süti beállítások módosítása