Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Édeskömény eccerűen (x)

2008.06.20. 07:55 Csuri / Bariildi

Visszatérő élményem, hogy a szüpermárséban, amikor avokádót, édesköményt vagy valami hasonlóan 'egzotikus' növényt veszek, akkor a kasszás megkérdezi, hogy ezekből melyik melyik, a sorban mögöttem állók pedig - a bátrabbja - kíváncsiskodnak, hogy vajh mit csinálok én ezzel?

Ilyenkor lehetőségem van, hogy igazi népnevelőnek érezhessem magam, amit semmi pénzért ki nem hagynék! Úgyhogy már többször tartottam kiselőadást a római saláta, ruccola, zellerszár, stb., stb. felhasználási módjáról - és hogy a gyorsított tempójú receptátadás sikeres volt, azt onnan lehet tudni, hogy a hátrébb lévők is odagyűltek, és senki nem reklamált, hogy most miért áll a sor?

 

 
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

8 komment

Címkék: leves saláta zöldség köret édeskömény melegétel

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr39529910

bogi 2008.06.20. 14:04:20

Na, ezt is ki kell próbáljam. Láttam a zöldségesnél többször, de nem volt bátorságom megkérdezni, hogy mit is kell ezzel csinálni, de majd most!!!

Csuri / Bariildi 2008.06.20. 21:58:07

Szia Bogi!

Egyrészt bíztatlak, hogy próbáld ki, remélem nem fogsz csalódni! Elkészíteni tényleg könnyű, már csak az a kérdés, hogy az illata, aromája bejön-e neked?
Majd meséjj...

Köszönöm a dícséretet a goldenblog kommentekben, nagyon aranyos vagy!

cromwell 2008.06.21. 15:29:34

Ez így teljesen jó! Én hagymák nélkül szeretem, párolva, olyan egyedi... Gratulálok!

tistedur 2008.06.23. 19:39:42

én a zöldjét salátákra vágom rá..:)

bogi 2008.07.14. 21:32:25

Kipróbáltam, elsőosztályú lett, köszönöm!

Csuri / Bariildi 2008.07.14. 22:26:27

Cézárimádó,
köszönjük a tippet. Nagyon jól néz ki a lepényed. Olyasmi, mint ami a francúzok "Tarte á...." néven emlegetnek , és az á... után bármi jöhet, fantázia kérdése.

Bogi,
örülök hogy jól sikerült - már megérte megírni a posztot !! :))

Apám neve után Sándor 2009.12.10. 17:32:47

Szia!

Idetalltam a kacsamájról. Köszi. Szia!
süti beállítások módosítása