Adományvonal

Megjelent a Konteókönyv!

Apró_konteó_230.jpg

Sanya-Csuri főz

Ez egy olyan főzőcskéző blog, amelyben a receptek sosem úgy kezdődnek, hogy "hozzávalók", és azt se mondjuk meg hány fokos legyen a sütő! Ellenben ötleteket adunk, variációs lehetőségeket sorolunk fel, a kaják többsége pedig nagyon gyorsan és kevés melóval készíthető el. Hetente egy főzési ötlet azoknak, akik eléggé lezserek és nem a konyhában akarják leélni az életüket. De szeretnek jókat enni!!

Hányan vagytok most?

website stats

Itt vannak az éhesek...

Utolsó kommentek

  • ll: 1456? Nándorfehérvári győzelem. Ezek után kérdésem ha magyar gyerek vágja a törököt, akkor annak a... (2014.11.22. 14:36) A só
  • ll: www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/fuszer/szeklice4.jpg&imgrefur... (2014.11.22. 14:10) A sáfrány
  • szilvi1960: Hát igen, úgy az igazi egy nap ha kávéval indul :) Én már megittam a reggeli tchibo adagom, és dél... (2012.03.02. 12:33) A tiltott ital, a kávé
  • albaildiko: egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne legyen annyira koszos a gáztűzhely, a gázrozsa köré... (2011.10.22. 09:39) Sültpaprika-saláta
  • Mangi: Fantasztikus ez a recept(is)! Gyermekkorom hamisítatlan ízei. Sajnos az anyámtól nem tanultam meg ... (2011.06.10. 12:56) Salátaleves
  • Utolsó 20

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

GA

Húsvét - bárányfej leves (x)

2008.03.19. 07:30 Csuri / Bariildi

Kevés szívszorítóbb látványt tudok elképzelni, mint amikor egy szomorú szemű bárányfej néz rám egy - fortyogó levet tartalmazó - fazékból. A ponty is képes lelkiismeretfurdalást hozni az emberre, amikor kipislog a lakótelepi fürdőkádból, vagy amikor egy utolsó szemkontaktust próbál létesíteni a fejét levágni szándékozóval, de mindez eltörpül a húsvéti áldozati bárány tekintete mellett.

Az itt következő tárkonyos bárányfejleves tényleg világbajnok (még akkor is, ha utána három napig tárkonyosat - artemisia dracunculus - böfögünk, ami nem annyira zavaró a környezet számára, mint a fokhagyma vagy a pastis; még operába is lehet vele menni, már ha erre van bárkinek ingerenciája), szóval a leves nagyon ott van a spiccen, csak a szemével, ó, azzal az érzelmekkel teli, melankólikus szemével kell kezdenünk valamit.

Például vájjuk ki egy kiskanállal. Természetesen a bárány likvidálása után.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatjátok!
 

26 komment

Címkék: leves húsvét bárány bárányfejleves pászkagombóc maceszgombóc bárányaprólék

A bejegyzés trackback címe:

https://kaja.blog.hu/api/trackback/id/tr46385337

ekkerjoz 2008.03.19. 07:44:17

Egek, a pászka, gyerekkoromban Fegyverneken Pongrác néni volt a szomszédunk, ezeréves tűzhelyén készült a pászka, odaálltunk a kerítéshez, úgy kínálta, recsegett a fogunk alatt, ahogy ettük magában. Nem is tudtuk, mit eszünk, mi svábok, kevély római katólikusok. Pongrác néni jó szívvel adta, mindenféle vallási szempont nélkül, ahogy falun a mai napig megkínáljuk a szomszédot, ha valami ünnepi dolgot készítünk.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.19. 07:56:44

ekkerjoz,

ezek azok a momentumok, amelyekre támaszkodva az emberben marad valami minimális bizakodás a jövőre nézve.

De ez már rég nem gasztronómia...

ekkerjoz 2008.03.19. 09:01:24

Legyen igazad Csurtus, bízzunk.

sammy 2008.03.19. 13:20:09

úgy látszik, szezonja van a húsvéti recepteknek az indexen is - a második nyitólap egy héten belül

a bárányleves rewceptje jónak tűnik, noha a tárkonyt nem nagyon szeretem - mibvel lehet kiváltani?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.03.19. 13:42:03

No, index címlap, grat:) Már iazán kijárt a sok finom recept után;)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.19. 13:47:46

Peat,

köszönjük; a dicsőség oroszlánrésze Ildikó nénié (Bárányi Sanya, azaz Csuri édesanyja, másszóval az én anyósom), aki azt ígéri, hogy lesz még recept bőven...

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2008.03.19. 14:02:49

vigyázó szemetek a görögök magiritsa-jára vessétek, hasonló cucc az is, csak kaporral a tárkony helyett, és a végén citromos tojással sűrítve... gyilkos holmi, böjt végét jelző anyag---

gizmo 2008.03.19. 14:28:57

Az a bors magic knorr amit írsz az miaz?

bdj 2008.03.19. 15:18:41

Ezen a vidéken a szemét is megeszik, igaz, sütik a bárány fejét... lehet, hogy levesben főve nem pont ugyanaz az élmény???
bár személy szerint még sülve sem próbáltam...

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.03.19. 15:29:38

Szia bdj,

rég hallottam felőled...

És szereted a szemét?

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.03.19. 15:30:48

Azért bevállalósabbnak ismertelek; nyugodtan bevallhatod, nem kell kamuzni :-)

bdj 2008.03.19. 17:56:21

Szia! :)))

Gyertek, látogassatok meg, megkóstoljuk együtt :)

Mentula 2008.03.19. 18:50:05

Még 2 nap az 5 naposra szabott böjtből, aztán valamit csinálunk barikából, annak is a combjából. A fejét valahogy nem kívánom :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.19. 21:25:01

bdj,

vigyázz, mert szavadon fogunk, aztán majd csak állsz és nézel a kukucskálón, amikor egyszercsak becsengetünk!

(Van ott egyáltalán kukucskáló nézőke az ajtón?)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.19. 21:26:20

Mentula,

sose' hittem volna, hogy képes leszel önszántadból böjtölni, s ezzel párhuzamosan gasztroblogokat olvasgatni...

Bárányi Sanya 2008.03.19. 22:09:26

Aki a tárkonytól idegenkedik az kaporral vagy lestyán levéllel ízesítheti ezt a jellegzetesen savanykás karakterű levesféleséget.

Gizmo
A Bors Magic a korpacibere modern kivitelben, VIGYÁZAT SÓZVA! tehát a leves savanyítása előtt ne nagyon sózzuk a levest! Ez egy természetes gabona-kukorica liszt erjesztésével klészült zavaros savanykás lé úgy eredetileg, ( a románok Bors-nak nevezik) és a csorbák, savanykás levesek alapanyagának használják. Igen békés savanyítószer, nem okoz gyomorsavtúltengést, sok B vitamint tartalmaz. De mert macerás elkészíteni a ciberét és 4-5 napig is eltart, amíg rendesen megerjed, a Knorr rögtön ráharapott a jó üzleti érzékével és kiváló azonos ízű por formájában forgalmazza.

Kedves Csurtus! a bárány szemét rögtön a nyúzás után HEGYES KÉSSEL VÁGJÁK KI ! -azzal is nehezen...a kiskanál erre nem igazán céleszköz. De azért az anyósod lábosából soha sem nézett rád bari-szem!Mindig tekintettel voltam az érzékeny lelkedre és bármilyen erőfeszítés se volt sok nekem, hogy ettől a sokktól megkíméljelek.

bdj 2008.03.20. 08:34:54

Csurtus Drága!

Egyáltalán nem bánnám, ha szavamon fognátok, bár kukucskáló nincs :))))) de szerintem pont egy innen származó élmény hiányzik a blogodból!!!! :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.20. 09:19:29

Hm-hm-hm...

Az biztos, hogy "felétek" élmény lenne bőven :-)

Addig is küldhetnél receptet és/vagy kajafotókat; hálás tömegek tudnák nagyon értékelni!

Mentula 2008.03.20. 12:35:52

Bizony, innen már csak egy kis lépés, hogy ustorral csapkodjam a hátam :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.03.20. 12:53:17

Mentula,

ha bele tudsz harapni a saját lapockádba, megspórolhatod az ustort.

Mentula 2008.03.20. 21:21:24

Azé ha a böjti menümet megkonzultálnám a plebános úrral, alighanem sóhajtozna, tekintetét többször az égre emelné, talán egy könnycsepp is végiggördülne a sokat tapasztalt arcán :)

Dani Csaba 2008.03.26. 22:18:49

Ez teljesen rendben van. De a szemet miért kell kivájni, könyörgöm? Szembenéz és kocsonyás... Egyszerűen isteni. Meg a kockázott tüdő, esetleg lép, vese hmmm...

Mdorka 2008.12.19. 08:47:24

Van valami spéci erdélyi pikáns húsos eseteg citromos vendégvárós levesötletetek az ünnepekre?
Esetleg megosztjáto majd az ünnepi menüsort
az olvasóközönséggel?:-)
Boldog ünnepeket, és kellemes készülődést!

Mdorka 2008.12.19. 08:48:33

Ez isteni lehet, de nem jutok bárányhoz.. se fejjel, se fejetlenül..

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.12.20. 22:29:25

Boldog ünnepet neked, Dorka, és minden olvasónak!

Benikuty 2008.12.23. 20:07:10

Boldog Karácsonyt nektek!
süti beállítások módosítása