A baráti eszem-iszom pikantériáját az adja, hogy a vendégek a blogjaink olvasói, akikkel virtuális ismeretségbe bonyolódtunk elébb, majd ezt lebontva áttértünk egy nagyon is valóságos, élő dőzsölésre.
Mi kell tehát egy tavaszi kertipartihoz?
Húsok sütni, saláták, kiegészítők, szószok.
Kezdjük a húsneművel.
Ehhez csak annyi kellett, hogy a húspácba csempésztem egy kis porított mentát, de hogy ne csak ilyen nyomokban forduljon elő, készült hozzá mentaszósz is (azt leírom később).
Kicsit naturalista képek következnek. Akik nem bírják a leplezetlen valóságot, úgy ahogy az a mindennapi életben kinéz (nem pedig úgy, mint a tv-s főzőműsorokban), nos, csukják be a szemüket.

A bárány mellett még jókora tarjaszeletek is sültek és filézett csirke felsőcomb (ez nagyon finom, mindenkinek javaslom kipróbálásra a rostonsütögetéshez).

Térjünk át a bicserdista vonalra, azaz jöjjenek a saláták meg társaik.


- friss káposztát összevágtam, nem nagyon apróra, és minimálisan megsóztam (de éppencsak) és borsoztam (perszehogy fehér bors);
- erre a halmocskára paprika, uborka és jégcsapretek került kockákra vágva;
- utána aparadicsom és a piros retek;
és az egészet a végén alaposan meglocsolom olivaolajjal, sózom kicsit, pici almaecet, magok.
Ha csak egy órányit is áll, a mindenféle levek lecsurognak az eredeti káposztaágyásra és nagyon jóízű lesz az is - ezért nem kell külön ízesíteni.

Az egyéb kiegészítők, valamint a mentaszósz a következő posztban érkezik, addig is sütögessetek a kertben és élvezzétek az egyszerű, és persze a rafinált ízeket :))
Utolsó kommentek